Anasayfa


     TÜRK KOBİLERİNDE İHRACAT: Performans ve Teşvik Programlarının Etkisi

   
BASIM : 978-9944-313-46-9
ISBN : Şubat - 2008
***
Doç. Dr. DİLEK ZAMANTILI NAYIR
        Detaylar
 
 
Detaylar

Ülkelerin ekonomileri ve toplumların refahı, gerçekten de KOBİ’lerin omuzlarında yükseliyor. KOBİ’lerin ifade ettikleri toplumsal değer, yalnızca birer ekonomik birim olmalarının çok ötesinde anlam taşıyor. Bu nedenle desteklenmeleri ve özellikle de ihracat faaliyetlerinin teşvik edilmesi büyük önem arz ediyor. Çalışmamla bu bilincin oluşmasına katkıda bulunabildiysem, amacıma ulaşmışım demektir.

***

Doç. Dr. DİLEK ZAMANTILI NAYIR

1966 Almanya (Wanne-Eickel) doğumludur. 1984 yılında İstanbul Alman Lisesi’ni; 1988 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirmiştir. 1998 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Almanca İşletme Bölümü’nde yüksek lisansını, 2005 yılında aynı fakültenin İngilizce İşletme Bölümü’nde Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı’nda doktorasını tamamlamıştır.

Dr. Zamantılı Nayır, 1988 ile 2000 yılları arasında Türkiye’de ve yurtdışında çokuluslu şirketlerde çeşitli görevlerde bulunmuş, 2001 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Almanca İşletme Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. Halen aynı kurumda Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı Başkanlığı’nı yürütmekte olan yazar, Örgüt Teorisi, Organizasyon ve Planlama, KOBİ Yönetimi, Uluslararası Yönetim, Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Girişimcilik alanlarında ders vermektedir.

Dr. Dilek Zamantılı Nayır’ın ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulmuş bildirileri, bilimsel dergilerde yayınlanmış makaleleri ve kitap bölümleri bulunmaktadır. Dr. Zamantılı Nayır, Academy of Management (AOM), Academy of International Business (AIB) ve European Group of Organizational Scholars (EGOS) üyesidir. Ayrıca AOM Uluslararası Yönetim Birimi Türkiye Ülke Temsilcisi ve Journal of International Business Kitap Eleştirileri Kurulu üyesi olan yazar evli ve iki çocuk annesidir.