Anasayfa


     PERAKENDECİLİKTE FİYAT İMAJI VE TÜKETİCİ SATINALMA DAVRANIŞINA ETKİLERİ

   
BASIM : Eylül - 2009
Fiyat : 15 TL (KDV Dahil)
***
Doç.Dr. GÜLPINAR KELEMCİ SCHNEIDER
        Detaylar
 
 
Detaylar

Temel amaç, tüketici zihninde perakendeciye ilişkin olumlu bir fiyat imajı oluşturmada etkili olan faktörleri tanımlamak ve bu bağlamda ilerideki bilimsel çalışmalarda test edilmek üzere bir Yapı Modeli geliştirmektir. Ayrıca bir diğer amaç, bu imajın tüketicinin satınalma kararında ne şekilde etki yaratabileceğini yapılan bir saha araştırmasıyla ortaya koymaktır.
Çalışmamın bir yandan uygulamacılara olumlu fiyat imajı geliştirilmesinde izleyebilecekleri yöntemler hakkında ipuçları vermesini; diğer yandan konuya ilgi duyan meslektaşlarıma geniş kapsamlı bir kaynak olarak hizmet etmesini ve ülkemizde pazarlama bilimi alanında bakir kalan bu konuda yapılabilecek diğer çalışmalara ışık tutmasını ümid ediyorum.

***

Doç. Dr. GÜLPINAR KELEMLCİ SCHNEIDER

Gülpınar Kelemci Schneider, orta öğretimini Sankt-Georg-Kolleg’de (Özel Avusturya Lisesi, Istanbul), lisans (1995) ve yüksek lisans öğrenimini (1998) Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Pazarlama ve Uluslararası Yönetim uzlanım dalında bölüm birincisi olarak tamamlamıştır. 1998 yılında bu fakülteye bağlı olan Almanca İşletme Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlayan Kelemci Schneider, 2002 yılında doktor, 2005 yılında yardımcı doçent olmuştur. Aynı yıl Almanya’nın Westfälische Wilhelms-Universitesi Münster’de Marketing Executive Program’ına katılmış başarıyla mezun olup “Executive MBA in Marketing” derecesini almıştır. 2002-2008 yılları arasında Marmara Üniversitesi Almanca İşletme Bölüm başkan yardımcılığı ve Almanca Üretim Yönetimi ve Pazarlama Anabilim Dalı başkanlığı görevlerini yürütmüştür. Doç. Dr. Kelemci Schneider lisans ve yüksek lisans programları kapsamında, Perakendecilikte Pazarlama Yönetimi, Hizmet Pazarlaması, Pazar Araştırması, İletişim Politikası, Stratejik Pazarlama, Uluslararası Pazarlama konularında dersler vermekte, bilimsel eserler yayınlamaktadır.