Anasayfa


     ULUSLARARASI İLİŞKİLER VE SİYASET BİLİMLERİ TERİMLER SÖZLÜĞÜ

   
BASIM : 2017
ISBN : 978-9944-313-88-9
Fiyat : 35 TL (KDV Dahil)
***
HİDAYET TUNCAY
        Detaylar
 
 
Detaylar

Kitap Hakkında:

SATIN ALMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYINIZ:

https://www.tuncayyayinevi.com/sozluk?product_id=283

A Dictionary of Terms in INTERNATIONAL RELATIONS AND POLITICAL SCIENCE / Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Terimler Sözlüğü, 2. baskı için neredeyse tamamen revize edilmiştir. Sözlükte eşdeğer Türkçe / İngilizce anlamları ve tanımlarıyla yaklaşık 4.000 girdi vardır. Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Hukuk ve Dışişleri ile ilgili benzer alanlarda çalışanlar ve öğrenciler için hem bir başvuru kaynağı hem de çevirilerde yardımcı olması düşünülen bir çalışmadır. Her kategorideki tüm kayıtlar, kullanıcılara kolaylık olması için alfabetik sırayla verilmiştir.
Birinci bölümde 2.351 Terim ve İfade verilmiştir. Sözlüğün ikinci kısmında 492 İngiliz isim ve fiil ifadesi Türkçe anlamlarıyla verilmiştir. Üçüncü bölümde 559 Türkçe isim ve fiil ifadeleri eşdeğer İngilizce çevirileriyle verilmiştir. Bu bölümdeki tüm girdiler, bu cümleciklerin uzmanlık alanındaki çevirileriyle nasıl kullanılabileceğine vurgu yapıyor. Sözlüğün son kısmı, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimleri, askeri ve ekonomi alanlarında en yaygın olarak kullanılan 559 akronim ve kısaltmaları kapsıyor. Sözlüğün hazırlanmasında, neredeyse yüz kadar referans ve kaynak aranmış ve başvurular dikkatle seçilmiştir. Bu sözlüğün, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimleri ve Hukuk bölümlerinin yanı sıra Dışişleri’nde ve uluslararası şirketlerde çalışan tüm araştırmacılara, profesyonellere ve öğrencilere yardımcı olabileceğini içtenlikle umuyoruz.

Yazar Hakkında

HİDAYET TUNCAY
Çorum-Bayat’ta dünyaya geldi. Atatürk Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden 1979 yılında mezun oldu. Çorum’da Meslek Yüksekokulu ve bazı devlet okullarında İngilizce öğretmenliği yaptı. 1982'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Öğretmen Teğmen olarak atandı ve 1983’ten itibaren Kara Harp Okulu’nda, Kara Kuvvetleri Lisan Okulu’nda ve Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde Yüksek Lisans İngilizce Hazırlık Programı’nda Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. 1986 yılında yüksek lisansını ve 1993’te doktorasını Gazi Üniversitesi Uygulamalı Dilbilim/İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı’nda tamamladı. 1985 ve 1989 yıllarında ABD Savunma Dil Enstitüsü’nde (Teksas) akademik çalışmalarıyla ilgili araştırma yapmak ve ileri düzey İngilizce Öğretim Metodolojisi Programı’na katılmak için gönderildi. 1998 yılında TSK’nden Öğretmen Binbaşı rütbesinde emekli olduktan sonra, sırasıyla İstanbul Kültür Üniversitesi (1999-2007), İstanbul Arel Üniversitesi (2007-2009), İstanbul Aydın Üniversitesi (2009-2011), Doğuş Üniversitesi (2011-2012) gibi vakıf üniversitelerinde yönetici ve öğretim üyesi olarak çalıştı.

Hidayet Tuncay, bilimsel çalışmalarını daha çok İngilizcenin eğitimi ve öğretimi alanında yapmış olup, üçü sözlük olmak üzere toplam 13 kitabı basılmış ve çok sayıda ulusal ve uluslararası hakemli dergide makaleleri yayımlanmıştır. Ayrıca alanıyla ilgili birçok ulusal ve uluslararası konferans, çalıştay, seminer ve sempozyumlara konuşmacı ve dinleyici olarak katılmıştır.

Kara Kuvvetleri Lisan Okulu’nda görevli olduğu yıllarda BILC (Uluslararası Dil Koordinasyon Bürosu/NATO, Yabancı Dil Akademik Danışmanlık Proje Koordinatörlüğü, (1990-1993), çalıştığı vakıf üniversitelerinde Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü, Uygulamalı İngilizce-Türkçe Çevirmenlik Program Başkanlığı, Yabancı Diller Koordinatörlüğü, Fakülte Yönetim Kurulu ve Senato Üyeliği gibi görevlerde bulunmuştur. Ayrıca uluslararası alandaki görevleriyle de tanınan H. Tuncay, City and Guilds (İngiltere) Kalite Kontrol Müfettişi, TOEFL-iBT TCA-Sınav Merkez Yöneticisi, Continental Journal of Education Research dergisi editörü olarak hizmet etmiştir.

Mayıs 2012’den beri Kırgız-Türk Manas Üniversitesi’nde (Bişkek-Kırgızistan) İngiliz Dili ve Uygulamalı Dilbilim öğretim üyesi ve Üniversite Genel Sekreteri olarak görev yapmaktadır.