Anasayfa


     ENGLISH PREPOSITIONS - İNGİLİZCE EDATLAR, EDAT İÇEREN İFADELER VE DEYİMLER

   
BASIM : Haziran - 2011
ISBN : 978-9944-313-96-4
Fiyat : 25 TL (KDV Dahil)
***
Yrd. Doç. Dr. HİDAYET TUNCAY
        Detaylar
 
 
Detaylar

KİTAP HAKKINDA:

SATIN ALMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYINIZ:

https://www.tuncayyayinevi.com/elt-yardimci-kitaplar?product_id=282


ENGLISH PREPOSITIONS Phrasal Prepositions & Prepositional Idioms (İngilizce Edatlar, Edat içeren İfadeler ve Deyimler) İngilizce öğrenenlerin en çok güçlük çektikleri bölümlerdir.

Kitap;

- En çok kullanılan 60 edatı Türkçe anlamları, örnek cümle, resim ve karikatürlerle birlikte vermektedir. Ayrıca edatlarla ilgili çeşitli seviyelerde 500 civarında alıştırma ve birçok test de verilmektedir.

- En sık kullanılan 110 Edat içeren ifadeyi Türkçe anlamlarıyla ve 160 civarında alıştırma ile birlikte sunmaktadır.

- 755 Edat içeren deyim çok çeşitli örneklemelerle ve Türkçe anlamlarıyla birlikte sunulmakta ve 260 alıştırma ve çeşitli testlerle desteklenmektedir.

- Toplamda 900 adet basitten zora doğru seviyelere göre ayrılmış alıştırma mevcuttur.

English Prepositions (İngilizce Edatlar) kitabı, İngilizce öğrenenlerin İngilizce Edatlar, edat içeren ifade ve deyimlerle ilgili olarak aradıkları birçok konuyu sunmakta ve hem bir başvuru kaynağı hem de sözlük özelliği taşımaktadır.

Uzun süren araştırmalardan sonra öğrencilerin edatlarla ilgili öğrenme güçlüklerini gidermeyi hedefleyen, alanında özgün çalışma olma özelliği taşıyan ve 3. baskıya ulaşan kitabın İngilizce öğretim alanında bir başvuru kaynağı olabileceği düşünülmektedir.

***

Hidayet TUNCAY

Atatürk Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü 1979 yılında bitirdi. MEB’na bağlı okullarda 3 yıl İngilizce öğretmenliği görevinden sonra, 1981 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nca açılan subaylık sınavını kazandı ve Öğretmen Teğmen rütbesiyle Kara Harp Okulu’nda göreve başladı. 1984 yılında Kara Kuvvetleri Lisan Okulu’na atandı. Aynı yıl Gazi Üniversitesi’nde Uygulamalı Dilbilim-İngiliz Dili Eğitimi alanında yüksek lisans çalışmasına başladı.

1985 yılında Amerika Birleşik Devletleri, Savunma Dil Enstitüsü’ne gönderildi ve 1986 yılında yurda dönerek aynı yıl yüksek lisans çalışmalarını tamamladı. 1988 yılında Uygulamalı Dilbilim ve İngiliz Dili Eğitimi alanında açılan doktora çalışmalarına başladı. 1989 yılında tekrar ABD, Savunma Dil Enstitüsü’ne gönderildi ve doktora çalışmalarıyla ilgili araştırma yaptı ve katılmış olduğu İleri Düzeydeki İngilizce Öğretim Metodolojisi programından üstün başarı belgesi alarak mezun oldu. Nisan 1993 tarihinde doktor ünvanını aldı. 1995 ve 1996 yılları arasında Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde Yüksek Lisans programları İngilizce hazırlık çalışmalarının yürütülmesinde de görev aldı. Ocak 1999 yılında kendi isteğiyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nden binbaşı rütbesinde emekli oldu. Aynı yıl Yardımcı Doçent ünvanını aldı. İstanbul Kültür Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi ve İstanbul Okan Üniversitesi'nde çalışmıştır. Halen Kırgızistan Manas Üniversitesi'nde Üniversite Genel Sekreteri olarak görev yapmaktadır.

Yrd. Doç. Dr. Hidayet Tuncay’ın çalışma alanı daha çok yabancı dil öğretim metodolojisi, dilbilim, yabancı dil eğitim programlarının tasarımı, yeterlik sınavları ve dil öğretiminde duygusal zekâ konularıdır.

Yazarın ulusal ve uluslararası konferanslarda sunulmuş, çeşitli dergilerde ve bildiri kitaplarında yayımlanmış yirmiyi aşkın makalesi ve ayrıca İngiliz dili öğretimi alanında basılmış 12 kitabı bulunmaktadır.